Noile restricții Google Ads privind anunțurile de angajare, locuințe și credit

photo-glasses-laptop
  • June 16, 2020

Google este o companie care lucrează la îmbunătățirea calității serviciilor oferite cât și la optimizarea conținutului care servește clienții utilizatorilor de servicii.

În prezent, lucrează la eliminarea utilizării discriminatorii ale instrumentelor sale avansate de targetare a anunțurilor și are în vizor anunțurile de angajare, locuințe și credit. 

Ce presupune, mai concret, acest lucru?

“[Noua] politică va interzice agenților de publicitate să realizeze anunțuri de angajare, locuințe și credit în care să excludă sau să includă o targetare bazată pe sex, vârstă, statut parental, stare civilă sau cod poștal, pe lângă politicile noastre de lungă durată care interzic personalizarea bazată pe categorii sensibile precum rasa, religia, etnia, orientarea sexuală, originea națională sau dizabilitatea.”

Google nu poate estima o dată în care să confirme că noile restricții sunt puse în aplicare pe deplin, dar își propune să fie complet în vigoare până la sfârșitul anului, cu prioritate în SUA și Canada.

“Deși circumstanțele schimbătoare generate de pandemia de coronavirus afectează continuarea activității pentru mulți dintre agenți de publicitate, intenționăm să implementăm această actualizare în SUA și Canada cât mai curând posibil și, în orice caz, până la sfârșitul acestui an. Vom oferi agenților de publicitate, în săptămânile următoare, mai multe informații despre modul în care aceste modificări îi pot afecta.”

Să ne amintim că în 2018, Facebook a eliminat 5.000 din opțiunile sale avansate de targetare a anunțurilor, adăugând totodată un nou proces de certificare a agenților de publicitate, pentru a reduce capacitatea de direcționare discriminatorie și pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare ale instrumentelor oferite.

Așadar, urmărește constant noile actualizări ale politicilor platformelor de publicitate Pay Per Click pentru a fi unul dintre cei care le adoptă din timp, astfel eviți posibilitatea suspendării anunțurilor.

Vezi anunțul oficial aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please mark all required fields.